Германският канцлер Ангела Меркел заяви  днес, че ще форсира началото на

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви  днес, че ще форсира началото на
Коментари Харесай

Меркел ще ускори началото на преговори със Северна Македония и Албания

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи  днес, че ще форсира началото на договарянията за участие в Европейски Съюз за Северна Македония и Албания по време на срещата на върха на Европейския съвет през март.
" На първо място, желаеме да реализираме съглашение на идващото съвещание на Европейския съвет през март за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония и Албания ", съобщи Меркел по време на среща с албанския министър председател Еди Рама, който днес е на публично посещаване в Германия.
„ И двете страни са постигнали доста. Сега ще работим интензивно, с цел да реализираме мечтаните резултати през март “, добави канцлерът.
Срещата на Европейския съвет ще се организира на 26 март в Мюнхен.
Меркел и хърватският министър председател Андрей Пленкович неотдавна показаха вяра, че ще бъде реализиран прогрес в откриването на договарянията за присъединение със Скопие и Тирана на срещата на върха на Европейски Съюз през май.
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи предходната седмица, че през идващите седмици Евросъюзът ще организира интензивни диалози за това по какъв начин ще се организира процесът на разширение в бъдеще, откакто през октомври френският президент Еманюел Макрон не даде зелена светлина за започване на договаряния преди да се реформира методологията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР